Lubię takie szybkie i proste przepisy. Grillowana pierś z kurczaka, świeża sałatka i młode ziemniaki posypane koperkiem. Nic dodać nic ująć.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Mieszamy na talerzu oliwę z oliwek, drobno posiekaną natkę, ocet jabłkowy, sól i pieprz.
  2. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Nacinamy je pod skosem na grubość ok. 1 cm. Dokładnie obtaczamy w marynacie, wmasowując ją dokładnie w kurczaka.
  3. Kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię do grillowania. Grillujemy z każdej strony, aż kurczak będzie dobry. To jak długo, zależy od wielkości porcji.
  4. Podajemy z sałatką z fasolki szparagowej i młodymi ziemniakami. Smacznego!