Jest to propozycja nie tylko na Wielkanocny stół, ale również na inne okazje. Elegancka przystawka i bardzo łatwa do przyrządzenia. Mamy tu faszerowane jaja łososiem. Jedne są tradycyjne z koperkiem, drugie zaskoczą Was smakiem, są z musztardą curry Kamis Specialite. Polecam bardzo!

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

Składniki

  • 4 jajka
  • ok. 100g płatów łososia, wędzonego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól morska Kamis Specialite, opcjonalnie
  • pieprz w młynku Kamis Specialite
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • ok. 1/2 łyżeczki musztardy curry Kamis Specialite

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka przekładamy do miseczki. Białko jajek odwracamy wgłębieniem do góry i układamy na talerzu.
  2. Do żółtek dodajemy majonez, dokładnie wyrabiamy na gładką pastę. Łososia kroimy na drobną kostkę i dodajemy do żółtek. Mieszamy i rozkładamy po równo do dwóch miseczek.
  3. Do jednej dodajemy posiekany koperek, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (należy uważać z solą gdyż łosoś jest słony). Farsz nakładamy do 4 połówek jajka. Dekorujemy koperkiem.
  4. Do drugiej miseczki z łososiem dodajemy musztardę curry i dokładnie mieszamy. Możemy przyprawić odrobiną pieprzu. Farsz nakładamy do pozostałych połówek jajek. Wierzch możemy udekorować odrobiną musztardy curry.
  5. Faszerowane jajka odstawiamy na ok. 1 godzinę, aby smaki się połączyły. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

Musztardy curry dodajemy ok. pół łyżeczki, ale trzeba smakować. Jeśli chcecie możecie dodać więcej, ale jednocześnie należy uważać, żeby musztarda nie zdominowała smaku łososia.

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!