Uwielbiam to proste połączenie masła, startego czosnku i kolendry, dużo kolendry! Bardzo aromatyczne, pyszne jako dodatek do ryb lub do świeżego, domowego chleba. Nie jedzcie go tylko przed randką, chyba że we dwoje.

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

Składniki

  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 1 pęczek kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Do masła dodajemy starty lub wyciśnięty przez praskę czosnek i bardzo drobno posiekaną kolendrę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Jeśli chcemy masło pokroić w plasterki, należy je ułożyć na kawałku foli spożywczej, uformować wałeczek, zawinąć i włożyć do lodówki by się schłodziło. Następnie odwijamy z folii i masło jest gotowe do krojenia.

Masło jest dość mocno czosnkowe, jeśli chcemy uzyskać łagodniejszy smak, zmniejszamy jego ilość.

Możemy stosować jako dodatek do:

  • grillowanych ryb
  • kurczaka
  • pieczywa, grzanek itp.

    Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

    Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!