Gdy zobaczyłam tą pastę na jednym ze swoich ulubionych blogów, od razu chciałam ją zjeść :) Pasta jest pyszna i błyskawiczna, przygotowanie jej to dosłownie kilkanaście minut razem z gotowaniem jajek. Naprawdę warto, będzie pyszne śniadanie!

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka pokrojonych rodzynek
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 płaska łyżka majonezu
  • pieprz

Przygotowanie

    1. Jajka gotujemy na półtwardo, ok 4–5 minut jeśli chcemy luźniejsze żółtko lub 7 minut, wtedy żółtko będzie prawie całkowicie ścięte (ja lubię właśnie takie). Jeszcze gorące obieramy ze skorupki i przekładamy do miseczki.
    2. Jajko rozgniatamy widelcem, pozostawiając je w większych kawałkach. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy pieprzem. Jeszcze lekko ciepłą pastę rozkładamy na ulubionym pieczywie. Smacznego!

Źródło: White Plate