Jeśli robię sos tatarski to idę na całość i robię go na domowym majonezie. Nic nie może się wtedy z nim równać. Najlepiej zostawić go na jedną noc w lodówce, niech przejdzie smakiem kaparów i innych składników. Później możemy jeść.

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

Składniki

  • ok. 250 ml domowego majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 małe cebule czerwone
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 2 żółtka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki kaparów
  • ok. 1 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • drobny cukier, opcjonalnie

Przygotowanie

  1. Majonez łączymy z: jogurtem, drobno posiekaną cebulą, pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi, posiekanym (roztartym) żółtkiem, posiekanymi kaparami. Na koniec doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Opcjonalnie możemy przełamać smak delikatnie cukrem. Odstawiamy sos tatarski na kilka godzin lub na noc, aby smaki się przegryzły. Smacznego!

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!