Chyba nikt nie pogardzi takim śniadaniem – pasta z awokado i jajek. Jedna z najlepszych jaką jadłam. Powodzeniem jest dobre, dojrzałe awokado i wtedy pasta będzie idealna! Szklanka soku, kawałek bagietki i gotowe! Dziękuję Sylwia za przepis!
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!
Składniki
- 1 dojrzałe awokado
- sok z 1/2 cytryny lub limonki
- 2 jajka
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu, opcjonalnie
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy.
- Awokado kroimy na pół, wyjmujemy miąższ, skrapiamy sokiem z cytryny/ limonki i rozdrabniamy widelcem.
- Do awokado dodajemy jajka, drobno posiekaną cebulę, starty ząbek czosnku, szczypiorek i wszystko dokładnie mieszamy. Pastę doprawiamy solą, pieprzem i jeśli trzeba jeszcze sokiem z cytryny/ limonką. Możemy dodać majonez lub jogurt, który lepiej połączy składniki, ale wg mnie jeśli użyjemy dojrzałego awokado możemy ten składnik pominąć. Podajemy natychmiast z bagietką. Smacznego!
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!