Jeśli ktoś z Was nie próbował tego prostego połączenia to najwyższy czas. Bardzo włoska potrawa i bardzo prosta. Wystarczy trochę świeżego pesto, makaron np. penne, ser i gotowe. W sam raz gdy potrzebujemy w szybkim czasie oczarować smakiem!
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!
Składniki
- 160g makaronu penne
- ok. 1/2 szklanki zielonego pesto
- parmezan lub pecorino ser (do posypania)
Przygotowanie
- Makaron gotujemy, ma być al dente. Odlewamy 3–4 łyżki wody z makaronu i odcedzamy.
- Makaron ponownie wkładamy do garnka, dodajemy pesto, podgrzewamy i mieszamy. Jeśli całość jest dość sucha dolewamy wodę którą odlaliśmy. Mieszamy jeszcze raz i przekładamy na talerz.
- Podajemy od razu. Na wierzchu posypujemy startym parmezanem lub pecorino. Smacznego!
Pesto możemy przygotować dzień przed lub nawet kilka dni. Trzymamy je w lodówce.
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!