Awokado i łosoś, para idealna. Ważne, aby awokado było dojrzałe, wtedy pasta będzie kremowa i pyszna. Nic więcej nie muszę tu dodawać. Myślę, że Wam, zasmakuje.

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

Jeśli nie lubicie łososia wędzonego, a macie ochotę na awokado czy też pastę z awokado, mogę polecić jedną z lepszych jakie jadłam pastę z awokado i jajek lub klasykę: meksykańskie guacamole.

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mała szalotka
  • 100g wędzonego łososia
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekanego drobno łososia, szalotkę (posiekaną), koperek i serek śmietankowy. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smacznego!

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!