Uwielbiam różnego rodzaju pasty do kanapek. Ta jest z prostych składników: bób, czosnek, natka pietruszki i olej rzepakowy, który wszystko łączy w całość. Bardzo pyszna przekąska, najlepiej smakuje podana na grzankach. Bosko, mam dziś pyszną kolację :)
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!
Składniki
- ok. 1,5–2 szklanki bobu, ugotowanego i obranego
- 1 ząbek czosnku
- 3–4 łyżki oleju rzepakowego
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sok z 1/2 limonki
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- W misce rozgniatamy bób z olejem rzepakowym. Olej powinien nadać odpowiednią konsystencję, ale pasta pozostać powinna dość gęsta. W razie potrzeby dodajemy jeszcze odrobinę oleju rzepakowego.
- Dodajemy sok z limonki, posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy na grzankach. Smacznego!
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!