Prosta kruszonka z dodatkiem mielonych migdałów. Upieczoną kruszonkę przechowujemy w zamykanym pojemniku. Później możemy dodawać ją do różnych deserów. Ostatnio użyłam jej do truskawek polanych sosem waniliowym, kruszonka świetnie uzupełniła całość.

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

Składniki

Kruszonka

  • 60g masła
  • 60g cukru
  • 60g zmielonych migdałów
  • 60g mąki pszennej

Przygotowanie

  1. Masło łączymy z cukrem, rozcieramy. Dodajemy mąkę i migdały. Rozcieramy tak, aby uzyskać okruchy. Wsypujemy kruszonkę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 12–14 minut, aż będzie rumiana. Wyjmujemy, a gdy ostygnie przekładamy do zamykanego pojemnika.
  2. Używamy do posypywania gotowych owocowych lub innych deserów. Smacznego!

Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!

Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!