Gdy zobaczyłam tą pastę na jednym ze swoich ulubionych blogów, od razu chciałam ją zjeść :) Pasta jest pyszna i błyskawiczna, przygotowanie jej to dosłownie kilkanaście minut razem z gotowaniem jajek. Naprawdę warto, będzie pyszne śniadanie!
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!
Składniki
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki curry
- 1 łyżka pokrojonych rodzynek
- 1 łyżka posiekanej natki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 płaska łyżka majonezu
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na półtwardo, ok 4–5 minut jeśli chcemy luźniejsze żółtko lub 7 minut, wtedy żółtko będzie prawie całkowicie ścięte (ja lubię właśnie takie). Jeszcze gorące obieramy ze skorupki i przekładamy do miseczki.
- Jajko rozgniatamy widelcem, pozostawiając je w większych kawałkach. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy pieprzem. Jeszcze lekko ciepłą pastę rozkładamy na ulubionym pieczywie. Smacznego!
Źródło: White Plate
Odkryj Magiczne przepisy na Wigilię!
Czy jesteś gotowa na świąteczne przysmaki, które zachwycą Twoich gości? Zajrzyj do mojego e-booka „Najlepsze wigilijne przepisy” i odkryj ponad 150 stron inspirujących przepisów łączących tradycję z nowoczesnością. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!